Hus i Kroatien


 

 

 

Restauranger & caféer i Razanac

Under sommartid kan man välja mellan dessa uteställen:

Restaurang Stipe.
Vår närmsta restaurang med servering både inne & ute. Duktiga på pizza och grillat. Liten bar med uteservering. Öppet året runt. Ligger mellan huset och bytorget.
Bifé Toni.
Har barservering på bytorget och en mysig innegård. Utöver pizza och grillat, även bra på skaldjur. Hans egna rödvin är helt o.k. Denna restaurang är mycket populär, så boka gärna bord innan. Restaurangen är öppen sommartid, baren året runt.
Nina´s:
Mitt emot Toni´s barservering på torget liggen denna lilla charmiga restaurang. Här kan man sitta både inne och ute och spana på bylivet. De är särskilt duktiga på fiskrätter, men har även pizza och grillrätter. Bra priser! Restaurangen är öppen sommartid.
Restaurang Riba
Ligger nere i hamnen under ett tak av murgröna. Här njuter man en måltid i solnedgången med utsikt över hamn och hav. Bra på kött och fisk, men ingen pizza. Restaurangen är öppen sommartid.
Hamburgerbaren
Vid badstranden i hamnen liggen den nyöppnade hamburgerbaren. Här serveras hamburgare och andra lättare rätter från förmiddag till långt fram på kvällen. Glass, öl och dricka finns också för den som så önskar. Hamburgerbaren är öppen sommartid.
Glassbaren Noa
Mitt på bytorget hittar du glassbaren Noa som har öppet från gryning till långt fram på natten. Underbar glass och fantasiskt god irish coffee! Här brukar de flesta samlas efter att ha ätit på de övriga restaurangerna. Glassbaren är öppen sommartid.
Baren vid posten
Precis ovanför posten ligger denna åretruntöppna bar med servering både ute och inne. Här träffas byns ungdomar gärna och spelar biljard.

Prisnivån

Kroatien är i allmänhet mycket prisvärt. Detta gäller i ännu högre grad Razanac. Här följer lite prisexempel från sommaren 2009. Priserna omräknade i Svenska kronor.

1 kopp espresso: 7:-
1 stor öl: 17:-
1 glas enklare vin: 14:-
1 gin & tonic: 20:-
Pizza: 50:-
Cevapcici & pommes: 50:-
Grillkött & pommes: 70:-
Glass på café: 15:-

Äta hemma

Ibland kan det vara skönt att bara vara hemma i huset och grilla. Grillhuset har kapacitet för många, men det finns även en mindre grill för den lilla familjen. Hos slaktaren hittar du bra grillkött och cevapcici, de kryddstarka köttfärsrullarna som är lite av landets nationalrätt. Tänk på att slaktaren stänger 12.00 och skall du ha mycket, så är det bäst att beställa dagen innan. Även fisk är gott att grilla, fisken på bilden heter Orada ( Eng. seabrass) och kan köpas i Zadar eller hos fiskhandlaren i Posedarje.